Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині пророкували загострення ситуації в Україні

У Туреччині пророкували загострення ситуації в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Туреччині пророкували загострення ситуації в УкраїніОфіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що конфлікт в Україні загостриться найближчими місяцями. Своєю думкою він поділився у Twitter.

«Російсько-український конфлікт, схоже, загостриться найближчими місяцями. Це означає більше смертей, руйнувань і глибоку довгострокову кризу», — передбачив він.

Водночас Калин наголосив, що Анкара продовжить зусилля щодо відновлення переговорів Москви та Києва, від припинення вогню до обміну полоненими, від постачання зерна до ядерної безпеки.

5 січня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським. Турецький лідер вкотре запропонував Зеленському посередництво у врегулюванні ситуації.

Цього ж дня глава турецької держави провів переговори із російським президентом Володимиром Путіним. Ердоган нагадав Путіну про позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу навколо українського конфлікту, які виявились у зерновій угоді та обміні військовополоненими.