Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: республіканця Кевіна Маккарті обрано спікером Палати представників США

CNN: республіканця Кевіна Маккарті обрано спікером Палати представників США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика

CNN: республіканця Кевіна Маккарті обрано спікером Палати представників СШАПісля тривалих переговорів та 15 туру голосування спікером Палати представників США було обрано представника Республіканської партії Кевіна Маккарті. Про це повідомляє CNN.


За нього проголосували 216 конгресменів. З відривом у чотири голоси за Маккарті слідував лідер демократичної меншини Хакім Джефріс. Решта шістьох законодавців не надали підтримки жодному з кандидатів.


Обраний речник заявив, що нова Палата представників хоче, щоб США виграли в «економічній боротьбі» з Китаєм. Раніше в рамках боротьби за місце спікера нижньої палати Маккарті пропонував скоротити витрати уряду на 2024 рік приблизно на 75 мільярдів доларів.

 

Конгресмени не могли скласти присягу і приступити до виконання своїх обов'язків до обрання нового спікера палати.

 

Голосування розпочалося 3 січня, Палата представників Конгресу США не змогла домовитись про кандидата з першого разу вперше за 100 років. Востаннє обрати спікера у першому раунді голосування не вдалося у 1923 році, загалом в історії США було 14 подібних ситуацій.

 

Раніше Конгрес США розпочав роботу у новому складі. Його нижню палату контролюють республіканці, які є опонентами демократа, президента Джо Байдена.