Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Маск порівняв бої в Україні з Першою світовою війною

Маск порівняв бої в Україні з Першою світовою війною

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Маск порівняв бої в Україні з Першою світовою війноюУмови боїв в Україні схожі на бойову обстановку Першої світової війни, вважає глава SpaceX і власник Twitter Ілон Маск. Про це він написав у соцмережі.

«Танки зараз – смертельна пастка. Оскільки жодна зі сторін не має переваги у повітрі, залишаються піхота та артилерія — по суті, Перша світова війна», — висловився Маск у відповідь на міркування розробника ігор та програміста Річарда Герріота про те, що танки застаріли як вид зброї.
 
Герріот, у свою чергу, коментував запис на тему передачі українським військам американських бойових машин піхоти (БМП) Bradley та ефективності протитанкових комплексів TOW, встановлюваних, зокрема, на Bradley.

На початку січня низка країн оголосила про постачання Україні наступальної бронетехніки: США відправлять БМП Bradley модифікації M2A2, Німеччина - БМП Marder, Франція - бронеавтомобілі AMX-10RC.
 
Раніше країни Заходу не передавали Києву власну наступальну бронетехніку, обмежуючись допомогою у постачанні танками та бронемашинами радянської розробки з усього світу, а також бронетранспортерами, артилерійськими установками та комплексами протиповітряної оборони.