Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Райс і Гейтс упевнені, що Путін не допустить поразки Росії в Україні

Райс і Гейтс упевнені, що Путін не допустить поразки Росії в Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Райс і Гейтс упевнені, що Путін не допустить поразки Росії в УкраїніРосія всіма силами намагатиметься утримати контроль над територіями, які вона окупувала в Україні. Про це заявили колишній держсекретар США Кондоліза Райс та екс-глава Пентагону Роберт Гейтс статті для The Washington Post від 7 січня.

Вони висловили впевненість, що Путін не допустить втрати нових територій.

«Якщо він не зможе досягти військового успіху цього року, він має зберегти контроль над позиціями на сході та півдні України, які в майбутньому стануть плацдармами для відновлення наступу, щоб встановити контроль над рештою українського узбережжя Чорного моря, всім Донбасом, а потім рухатись на захід», - йдеться у публікації.

У матеріалі зазначається, Путін має достатнє терпіння, оскільки з моменту приєднання Криму до РФ до початку спецоперації минуло вісім років.

"Розраховуйте на те, що Путін виявить терпіння, щоб досягти свого", - підкреслили автори публікації.

На думку екс-держсекретаря США та колишнього глави Пентагону, Україна повністю залежить від західної підтримки, що не додає їй стабільності. Якщо Київ не продемонструє значних успіхів у ході конфлікту, союзники почнуть активно підштовхувати його до переговорів незалежно від того, чи відповідатимуть умови українським інтересам.

Як заявили екс-міністри, такого розкладу подій можна уникнути лише за умови активної співпраці. У зв'язку з цим західним країнам необхідно не лише не послаблювати надання військової допомоги Києву, а й зміцнювати його оборонно-наступальний потенціал.