Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » SCMP: 20 провідних вчених-інженерів Китаю померли після скасування антиковидних заходів

SCMP: 20 провідних вчених-інженерів Китаю померли після скасування антиковидних заходів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
SCMP: 20 провідних вчених-інженерів Китаю померли після скасування антиковидних заходівЧерез скасування в Китаї антиковидних обмежень у країні різко зросла смертність серед наукової еліти країни. Про це пише South China Morning Post.

Зокрема, лише в Інженерній академії Китаю у період з 15 грудня до 4 січня померли 20 учених. Видання зазначає, що з 2017 по 2021 роки там у середньому помирали по 16 членів академії на рік, а 2021 року було зареєстровано 13 смертей. Причина їхньої смерті не розкривається.

Лікар в одній із лікарень Пекіна розповів, що раніше академіки отримували привілейоване лікування, нарівні з представниками політичної еліти. Однак на тлі зростання кількості хворих на коронавірус «ще пощастить, якщо пацієнту знайдеться місце в лікарняному коридорі» через брак ліжкових місць. Ще однією проблемою він назвав виснаження ресурсів охорони здоров'я, через що виникають складнощі у лікуванні інших хвороб.

Наприкінці грудня повідомлялося, що лікарні та похоронні бюро Китаю зіткнулися з великим навантаженням через коронавірус після скасування владою жорстких обмежень. Медики з лікарні в місті Ченду провінції Сичуань розповіли, що установа переповнена, всередині та зовні відділення невідкладної допомоги утворилися черги, і майже у всіх пацієнтів діагностується COVID-19. Парковки біля найбільшого похоронного бюро у місті також переповнені. За словами співробітників, їм доводиться кремувати по 200 осіб на день, тоді як раніше — 30-50.