Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна попросила Грузію повернути передані Тбілісі «Буки»

Україна попросила Грузію повернути передані Тбілісі «Буки»

Категорія: Головне, Політика
Україна попросила Грузію повернути передані Тбілісі «Буки»Україна попросила Грузію повернути зенітно-ракетні комплекси «Бук», які передали Тбілісі під час бойових дій у 2008 році. Про це йдеться у статті тимчасового повіреного у справах України у Грузії Андрія Касьянова для «Європейської правди».

Він наголосив, що українська сторона «буде послідовною у своїх запитах до всіх міжнародних партнерів», у тому числі Грузії, щодо надання озброєння, військової техніки та боєприпасів. Дипломат зазначив, що країна вже відверто заявляла про життєву необхідність озброєння.

За словами Касьянова, Київ зокрема попросив повернути комплекси «Бук», передані Україною. Також запит включав комплекси Javelin, поставлені Сполученими Штатами. Дипломат заявив, що щодо них була отримана не лише згода з боку США, а й пропозиція замінити їх на новіші.

"Незважаючи на те, що уряд Грузії категорично відмовився надавати військову допомогу, Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках і відкидає будь-які звинувачення в спробах втягнути Грузію у війну з РФ", - заявив Касьянов.

На початку грудня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вкотре заявив, що країна не постачатиме Україні озброєння, оскільки не збирається ставати стороною конфлікту.