Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » В Україні росте попит на витяжки

В Україні росте попит на витяжки

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

В Україні росте попит на витяжкиУ кожній родині харчуються по-своєму. Комусь достатньо пару раз з'явиться за день на кухні, інші ледь встигають готувати, щоб було що їсти та чим перекушувати. Є люди, які вважають за краще харчуватися блюдами на замовлення. Але й вони іноді розігрівають їжу або потихеньку експериментують «під настрій».


Витяжка нейтралізує сліди приготування їжі, видаляє сторонні запахи (куріння, використаного котячого наповнювача, фруктів, овочів, що залежалися в кошику). Вбудована версія майже непомітно ховається в кухонній шафці, а острівний тип монументально звисає зі стелі, заявляючи про свою присутність.


Як і будь-який технічний пристрій, витяжка здатна вийти з ладу. Розглянемо причини, які наближають наступ профілактично-ремонтного періоду.

 

Що призводить до неправильного функціонування

 

• Рідка заміна (очищення) фільтрів.

Уловлювачі жиру зазвичай виготовляють з металу. Їх потрібно ретельно мити, щоб засмічені ділянки знову могли використовуватись за призначенням. Поглиначами запахів є вугільні фільтри. Їх замінюють на нові.

 

• Засмічена вентиляція

У старих будинках слабенька природна тяга. Це змушує витяжку працювати у посиленому режимі, що призводить до прискореного фізичного зношування. П'ять-десять перевантажень  ̶  і вже можна подумки готуватися до ремонту.

 

• Забудькуватість

Маючи модель витяжки з механічним включенням, не забувайте її активовувати, коли готуються страви у фритюрі, курча табаку, смажена картопля. Краплі олії здатні долетіти до двигуна. Надалі з них створюється щільний шар, що заважає динамічному елементу охолоджуватися. Перегрів агрегату призводить до його поломки.

 

Як збільшити робочий ресурс кухонного обладнання

 

Прості, доступні розумінню поради, які використовують не всі.

 

1. Не вмикайте витяжку відразу на максимальний режим.

2. Щомісяця чистіть непоновлювані фільтри, якщо готуєте 2-3 рази на день. Заміну вугільних розхідників робіть щоквартально. Добре, якщо в моделі знаходиться індикатор забруднення: він повідомляє про необхідність профілактики.

3. Візуально перевіряйте, чи потрапляє жир на поверхню мотора. При виявленні масного прошарку одразу його видаляйте.

4. Корпусна частина очищається неабразивними засобами.

5. За наявності газової плити не залишайте вогонь, запалюючи його до встановлення на конфорку каструлі чи пательні. Відкрите полум'я здатне зіпсувати покриття витяжки.

6. Запорука чистого повітря – гарна тяга. Якщо вентиляція погіршилася з незрозумілих причин, зверніться до фахівця.

Компанія «Вентолюкс» виготовляє сертифіковане обладнання для кухонь. Вибирайте продукцію із гарантією виробника.