Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FP: Туреччина передає Україні касетні боєприпаси американського зразка

FP: Туреччина передає Україні касетні боєприпаси американського зразка

Категорія: Головне, Політика
FP: Туреччина передає Україні касетні боєприпаси американського зразка З листопада минулого року Туреччина постачає в Україну розроблені у США касетні боєприпаси часів холодної війни. Про це повідомляє газета Foreign Policy (FP) із посиланням на неназваних американських та європейських чиновників.

«Зброя призначена для знищення танків шляхом розриву на дрібніші суббоєприпаси, які можуть залишатися на полі бою роками, якщо не вибухнуть одразу. Кожен снаряд розкидає близько 88 бомб», - йдеться у матеріалі.

Уточнюється, що Україна безуспішно намагалася домогтися постачання касетних боєприпасів від США протягом кількох місяців.
 
«Після того, як США відмовили у доступі до касетних боєприпасів Україні, Туреччина виявилася єдиним місцем, де вони змогли їх дістати», — наводить видання слова співрозмовника.

Раніше офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин спрогнозував загострення конфлікту в Україні найближчими місяцями. Він також підкреслив намір Анкари продовжувати робити зусилля щодо відновлення переговорів Москви та Києва.