Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » LZ: швейцарського чиновника Графа звинуватили у расизмі після слів про українських біженців

LZ: швейцарського чиновника Графа звинуватили у расизмі після слів про українських біженців

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
LZ: швейцарського чиновника Графа звинуватили у расизмі після слів про українських біженцівГолову департаменту соціальних служб та охорони здоров'я швейцарського кантону Люцерна Гвідо Графа звинуватили в расизмі через заяву про вимогливість біженців з України. Про це пише видання Luzerner Zeitung.

Уточнюється, що обурення викликало висловлювання чиновника, який вказав, що українські біженці «в деяких випадках вимогливіші» за інших мігрантів. Він додав, що в кожній хвилі біженців першими до країни прибувають не ті, хто найбільше потребує, що обурює місцевих жителів.
 
"Населення відчуває сильне невдоволення, коли біженці їздять на позашляховиках і одночасно отримують соціальну допомогу", - зазначив Граф.

Через подібні висловлювання чиновник піддався критиці з боку депутата парламенту кантону Урбана Фрая від партії «Зелені», який звинуватив його у поширенні «заздалегідь негативних узагальнень» щодо українців. Депутат також закликав місцевий уряд надати відомості про становище українських біженців у Люцерні, вказавши, скільки з них мають автомобілі та отримують соціальні виплати.