Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Британська розвідка: російсько-білоруські навчання – не підготовка до наступу в Україні

Британська розвідка: російсько-білоруські навчання – не підготовка до наступу в Україні

Категорія: Головне, Політика
Британська розвідка: російсько-білоруські навчання – не підготовка до наступу в Україні Міністерство оборони Великобританії у щоденному зведенні військової розвідки звертає увагу на те, що минулого тижня міноборони Білорусі оголосило про спільні російсько-білоруські тактичні льотні навчання, які відбудуться в країні з 16 січня до 1 лютого.

Спостерігачі-аматори відзначили прибуття до Білорусі з Росії 12 гелікоптерів Мі-8, а також ударних гелікоптерів Мі-24 та Ка-52. Деякі з них були з маркуванням Z, вони приземлилися на авіабазі під Мінськом.

Розгортання цієї бойової авіації - швидше за все, справді військові навчання, вважають у британській розвідці. Там не вважають те, що відбувається підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Хоча Росія тримає велику кількість сил у Білорусі, вони переважно беруть участь у навчанні, і малоймовірно, що ці війська можуть бути використані для наступу в Україні, йдеться у звіті.

Міноборони Білорусі 8 січня оголосило, що авіапідрозділи збройних сил двох країн проведуть з 16 січня по 1 лютого спільні льотно-тактичні навчання, до яких будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил Білорусі.