Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Євросоюз прискорив роботу над десятим пакетом антиросійських санкцій

Євросоюз прискорив роботу над десятим пакетом антиросійських санкцій

Категорія: Головне, Політика
Євросоюз прискорив роботу над десятим пакетом антиросійських санкцій Європейський союз (ЄС) прискорив роботу над десятим пакетом антиросійських санкцій. Про це розповів постпред Польщі при ЄС Анджей Садось, повідомляє Polska Agencja Prasowa (PAP).

«Робота справді прискорилася. Польща, що входить до групи країн-однодумців, наразі вносить пропозиції щодо нових санкцій. Посилення існуючих обмежень також є постійним процесом», – розповів політик.

Зазначається, що Євросоюз має намір вжити нових обмежувальних заходів щодо Росії перед запланованим на початок лютого самітом Україна-ЄС у Києві. За даними видання, санкції торкнуться не лише Росії, а й Білорусії.

Раніше постпред Швеції при Євросоюзі Ларс Даніельссон заявив, що Євросоюз має намір узгодити десятий пакет санкцій проти Росії з країнами «Великої сімки» (G7).
 
«Ми повинні переконатися, що десятий пакет санкцій вплине на Росію більше, ніж на деякі країни, що входять до ЄС», — зазначив дипломат, зазначивши, що вживати штрафних заходів щодо Росії з кожним новим пакетом стає дедалі складніше.

У грудні 2022 року стало відомо, що жодна держава-член ЄС поки не надала пропозицій щодо десятого пакету санкцій проти Росії. За словами джерела в Брюсселі, Євросоюз вже вичерпав більшість своїх інструментів на Росію і зараз наближається до межі економічного тиску.
 
Він припустив, що обмеження матимуть «формат закриття лазівок у вже прийнятих санкційних пакетах та забезпечення того, щоб не було жодних обходів».