Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Де та яку плівку купити для ламінування документів?

Де та яку плівку купити для ламінування документів?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Де та яку плівку купити для ламінування документів? Як забезпечити збереження важливих документів, затребуваних паперових матеріалів від бруду та води? Відповідь лежить на поверхні – звісно ж, заламінувати. Але ще до вибору ламінатора варто визначитися з плівкою, так як саме вона визначає рівень захисту від негативних впливів на папір. Замовити якісну плавку для ламінації ви можете на сайті: https://mak.trade/plivki-dlya-laminuvannya/. 


Які бувають плівки, що ламінують?

  1. Рулонні – випускають у рулонах різної ширини та довжини намотування. В основному використовуються в поліграфії, проектних інститутах для обробки широкоформатних документів, а також при великих обсягах ламінування на спеціальних рулонних ламінаторах.
  2. Пакетні – дві плівки певного формату, склеєні між собою по одній стороні. Тобто. пакетна плівка – це вже готова «кишеня», в яку потрібно лише вкласти документ і пропустити його через притискні вали ламінатора. Пакети призначені для двостороннього захисту. 
 

Чи залежить вибір плівки від способу ламінування?

Методи ламінації також визначають вимоги до витратних матеріалів:


  • Для гарячого ламінування – в основному на ринку постполіграфічного обладнання та розхідників до нього зустрічається саме такий тип плівок. Клейовий шар плавиться за рахунок нагрівання та надійно фіксує папір з захисною плівкою. Відрізняється низькою ціною та широким різноманіттям форматів, структур, товщин.
  • Для холодного ламінування – характеризується спеціальним клейовим шаром, який працює від притискної сили валів. Такий спосіб ламінації використовується рідко – у тих випадках, коли гаряче ламінування просто не можливе (для архівних історичних документів, старовинних фото та інших паперових носіїв інформації, які не можна нагрівати).

 

Далі докладно розглянемо характеристики та особливості вибору найпопулярніших та затребуваних у своїй галузі витратних матеріалів – пакетних плівок для гарячого ламінування.

 

Як вибрати потрібний розмір?

 

Формат захисного шару при пакетному ламінуванні визначається розміром документа, що обробляється. Для запаювання краю плівки повинні виступати з кожної сторони по 2-4 мм (тобто довжина та ширина пакета повинні бути на 4-5 мм більші за відповідні параметри документа).

 

У параметрах виробник показує розмір самої плівки або папір формату А4, А5, А3.

 

Для документа нестандартного розміру варто обрати плівку найближчого більшого формату, заламінувати документ і після обрізати зайве. Відрізати плівку до ламінування не можна, так як розплавлений клей у разі потрапить на притискні вали.