Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Генштаб ЗСУ: захопивши Донбас, армія Росії спробує окупувати Запоріжжя

Генштаб ЗСУ: захопивши Донбас, армія Росії спробує окупувати Запоріжжя

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Генштаб ЗСУ: захопивши Донбас, армія Росії спробує окупувати ЗапоріжжяЯкщо російським військам вдасться повністю взяти під контроль Донецьку область України, наступним кроком стане спроба окупації Запоріжжя, заявив у понеділок на брифінгу заступник начальника головного оперативного управління генштабу України Олексій Громов, - пишуть Запорізькі Вісті.

За його словами, у Києві очікують, що найближчим часом російська армія активізує спроби захоплення тих нечисленних населених пунктів Донбасу, які ще залишаються під контролем ЗСУ, після чого у разі успіху бої підуть уже за лівобережну частину Запорізької області.

Наразі, підтвердив Громов, найзапекліші бої йдуть у районі Бахмута та Соледара, де російські війська намагаються оточити угруповання ЗСУ за підтримки артилерії та авіації. Лише цього тижня на цій ділянці фронту, за його словами, сталося понад 350 бойових зіткнень.

"Загалом режим Путіна прагне виграти час, розраховуючи на виснаження української економіки та Сил оборони загалом, на зниження підтримки країнами, не байдужими до кривавих амбіцій Кремля від Олексія Громова, генштаб України. Загалом режим Путіна прагне виграти час, розраховуючи на виснаження української економіки та Сил оборони загалом, на зниження підтримки країнами, які не байдужі до кривавих амбіцій Кремля", - заявив Олексій Громов. 

Громов також згадав про заявлені у Кремлі плани довести чисельність російської армії до 1,5 млн осіб, сформувавши з них не менше 20 нових дивізій. За його словами, росіяни мають намір підготуватися до тривалого протистояння в Україні та повернення до масштабних бойових дій.

Втім, як зазначила заступник міністра оборони Ганна Маляр, зараз, незважаючи на складну обстановку на Донбасі, бійці ЗСУ продовжують тримати там ефективну оборону, спроби прориву якої обертаються для супротивника великими втратами в особовому складі.