Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У МВФ покращили оцінку зростання економіки у США

У МВФ покращили оцінку зростання економіки у США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
У МВФ покращили оцінку зростання економіки у США У поточному році США зможуть уникнути рецесії, з'являється все більше приводів для покращення оцінки найбільшої економіки світу. Про це на брифінгу заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва, повідомляє Reuters.
 
Вона вказала, що ринки праці в країні залишаються стійкими, а споживчий попит є досить високим, підвищення процентної ставки на нього не вплинуло. При цьому економіки США з'явилися більш диверсифіковані джерела зростання.

Георгієва зазначила, що навіть якщо у найгіршому варіанті трапиться рецесія з технічного погляду, то це буде дуже м'яка рецесія. Офіційний прогноз МВФ щодо США на поточний рік буде оновлено у січні.

Раніше економісти Goldman Sachs переглянули попередні прогнози щодо стану економіки в єврозоні 2023 року. Тепер замість рецесії вони очікують на зростання на 0,6 відсотка, а інфляцію — на рівні 3,25 відсотка. У свою чергу Європейський центробанк більше не чекає скорочення виробництва через проблеми з енергоресурсами, оскільки ситуація складається краще за очікування.

Тим часом Світовий банк (СБ) погіршив прогноз щодо спаду ВВП Росії у 2023 році з двох відсотків до 3,3 відсотка. При цьому за підсумками 2022 року, вважають в організації, скорочення становило 3,5 відсотка, що значно гірше за оцінку Мінфіну Росії (2,7 відсотка).