Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FP: Пентагон відмовився надсилати Україні боєприпаси GLSDB

FP: Пентагон відмовився надсилати Україні боєприпаси GLSDB

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
FP: Пентагон відмовився надсилати Україні боєприпаси GLSDB Пентагон ухвалив рішення щодо відправки Україні нових боєприпасів. Про це йдеться у матеріалі Foreign Policy (FP) із посиланням на джерела, знайомі з обговоренням у Міністерстві оборони США.

Уточнюється, що відомство відмовилося надсилати Києву боєприпаси GLSDB — це гібрид ракети, яка використовується реактивними системами залпового вогню (РСЗВ), та керованої авіабомби. Ці боєприпаси дозволяють завдавати ударів по цілях на відстані майже 161 кілометр, що майже вдвічі більше, ніж у РСЗВ HIMARS.

У Пентагоні стурбовані, що тривалий термін розгортання GLSDB може зробити цю зброю непотрібною з огляду на швидкий темп бойових дій. Аналітики Фонду захисту демократій (FDD) у Вашингтоні підрахували, що Україна може отримати дві пускові установки та 24 одиниці зброї протягом дев'яти місяців після затвердження плану Пентагоном, а також 12 пускових установок та 750 бомб до кінця 2024 року просто шляхом інтеграції старих боєприпасів, вже наявних на складах США.

Раніше у Білому домі оцінили можливість постачання Україні танків Abrams. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі пояснив, що Вашингтон має намір надати Києву належну допомогу для безпеки.