Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Заступник генсека ООН: кінця бойових дій в Україні не видно

Заступник генсека ООН: кінця бойових дій в Україні не видно

Категорія: Головне, Політика
Заступник генсека ООН: кінця бойових дій в Україні не видноВійна в Україні наближається до перших роковин, і кінця бойових дій не видно, заявила заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі ДіКарло, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Але всі війни закінчуються, і ця теж. Україна, Росія, світ не можуть дозволити цій війні продовжуватися. Генеральний секретар готовий допомогти сторонам покласти край цьому безглуздому, невиправданому конфлікту на основі Статуту ООН та міжнародного права", - сказала ДіКарло, виступаючи на засіданні Радбезу ООН, присвяченому Україні.

"Активізувалися наземні бої, особливо у Донецькій області. У районах активних бойових дій, таких як Бахмут і Соледар, нещадні бої, які становлять велику загрозу для мирного населення, що залишилося", - цитує її українське агентство.

За словами заступника керівника ООН, поки не видно "кінця бойових дій".
 
"Превалює логіка військової поведінки, і можливостей для діалогу поки що дуже мало, якщо вони взагалі є", - цитує її російська газета "Комерсант".

Російський постпред при ООН Василь Небензя на засіданні Ради безпеки повторив формулу Кремля про те, що "спеціальна військова операція" завершиться після досягнення її цілей, і відкинув ініціативу України щодо проведення "саміту миру".

"У Києві не приховують, що світ українською - це капітуляція Росії, яку має зафіксувати міжнародне співтовариство. Саме тому пан [міністр закордонних справ України Дмитро] Кулеба, висуваючи свою мирну пропагандистську пустушку, одразу обмовився, що участь Росії у так званому саміті не передбачається", - цитує російського постпреда ТАРС.

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на засіданні Ради безпеки ООН закликала "всі відповідальні держави" підтримати українську формулу світу.