Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський ввів санкції проти пов'язаних із Росією діячів культури та блогерів

Зеленський ввів санкції проти пов'язаних із Росією діячів культури та блогерів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський ввів санкції проти пов'язаних із Росією діячів культури та блогерів Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони країни (РНБО) щодо санкцій проти 198 пов'язаних з Росією діячів культури, журналістів та блогерів.

У згаданому списку опинилися актор Єгор Бероєв, критик Сергій Сосєдов, режисер Андрій Кончаловський, продюсер Яна Рудковська та журналіст Семен Пегов, а також телеведуча Ангеліна Вовк, журналіст Павло Зарубін, письменник і блогер Дмитро Пучков та гендиректор Першого громадського православного телеканалу .

Згідно з указом №23/2023 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 січня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», обмежувальні заходи протягом 10 років діятимуть і в щодо української журналістки Діани Панченко.

Уточнюється, що перелік санкцій включає блокування активів, обмеження торгових операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, а також запобігання вивезенню капіталів за межі цієї країни поряд із призупиненням виконання економічних та фінансових зобов'язань, повною чи частковою забороною здійснення угод із цінних паперів.
 
Крім того, тим, хто потрапить до списку санкцій, буде заборонено передавати технології, права на об'єкти права інтелектуальної власності. З ними буде заборонено мати освітні чи спортивні контакти, транслювати розважальні програми. До того ж, їх позбавлять держнагород.