Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Помер актор Вахтанг Кікабідзе

Помер актор Вахтанг Кікабідзе

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Помер актор Вахтанг Кікабідзе На 85-му році життя помер актор, режисер та співак Вахтанг Кікабідзе. Про це повідомив грузинський телеканал "Мтаварі архі".

У жовтні 2021 року померла дружина Кікабідзе Ірина Кебадзе. Вона була заслуженою артисткою Грузії та прима-балериною Тбіліського академічного оперного театру. Кебадзе та Кікабідзе одружилися у 1965 році і прожили разом понад 50 років.

Радянський та грузинський актор Кікабідзе народився у Тбілісі у 1938 році. Він навчався у Тбіліському університеті, був студентом інституту іноземних мов. З 1959 був артистом Тбіліської філармонії, з 1967 — солістом ВІА «Орера». Дебютував у кіно у 1966 році у фільмі «Зустріч у горах».

Як сценарист і режисера зняв два повнометражні фільми — «Будь здоровий, дорогий» та «Чоловіки та всі інші». Кікабідзе був удостоєний Державної премії СРСР за фільм «Міміно», отримав премію за найкращу чоловічу роль МКФ в Іспанії за гру в кінокартині «Не журись» та інші нагороди.

Загалом у фільмографії Кікабідзе налічується понад 20 картин. Серед його найвідоміших пісень — «Проводи кохання», «Чито-Гріто» та «Ось і вся розмова».