Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Український бізнесмен планує відкрити дата-центри у Швеції та Північній Америці

Український бізнесмен планує відкрити дата-центри у Швеції та Північній Америці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Український бізнесмен планує відкрити дата-центри у Швеції та Північній АмериціУкраїнський бізнесмен Сергій Тронь побудував велику ферму для майнінгу у Казахстані ще в 2021 році. У його компанії заявляють, що Казахстан залучає інвесторів зручним географічним розташуванням та найнижчими тарифами на електроенергію. Компанія White Rock Management, що належить бізнесмену з України Сергію Тронювпевнена, що дата-центри для майнінгу вже в найближчий час виправдають своє існування на почнуть приносити чистий прибуток.


На сторінці компанії в LinkedIn повідомляється, що вона вже придбала понад 20 тис. майнерів на суму понад $200 млн у Bitmain. Компанія також планує відкрити дата-центр у Швеції, Північній Америці та Україні.

 

White Rock Management – компанія, яка спеціалізується на створенні багатофункціональних дата-центрів у всьому світі. Головний фокус White Rock Management – штучний інтелект, потокові обчислення, рендеринг та блокчейн. Засновником компанії є Сергій Тронь – український підприємець, міжнародний інвестор, який перебуває у бізнесі понад 15 років. Сфера інтересів: IT, логістика, енергетика.

 

Раніше китайська BIT Mining Limited, провідна компанія з видобутку криптовалюту, повідомила, що успішно поставила першу партію обладнання для майнінгу в Казахстан. Пілотна партія, що складається з 320 машин, була розгорнута і введена в експлуатацію до 27 червня 2021 року, повідомляв Cryptonews BTC. Друга і третя партії, що налічують загалом 2600 машин, були доставлені до Казахстану до 1 липня 2021 року.

 

Нагадаємо, цього року багато представників майнінгового бізнесу звернули увагу на Казахстан. Дата-центри в країні збираються відкрити BIT Mining Limited та Wattum Management у партнерстві з компанією Enegix, а Canaan вже запустив перше власне підприємство з видобутку біткоїну в Казахстані.

 

За оцінками експертів, Казахстан сьогодні займає четверте місце з 6% в індустрії цифрового майнінгу у світі. Нещодавно влада Казахстану ввела додаткову плату за майнінг – 1 тенге за 1 кіловат-годину електричної енергії, спожитої під час майнінгу. Експерти різняться на думці, як саме це може вплинути на розвиток ринку. Міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Багдат Мусін вважає, що перспективи введення податку на цифровий майнінг не вплинуть на цей сектор в цілому, а стануть лише частиною для виведення його з тіні.

 

Також Казахстан чекає на майнерів з Піднебесної, які зазнають труднощів у роботі. Китай погрожував заборонити майнінг з 2014, але погрози більше мали декларативний характер і влада ніколи не здавалися ворожими до потенційно нової резервної валюти. Але цього разу китайські майнери, які видобували 2/3 біткоїнів, відчули на собі реальні дії влади - їм почали відключати електрику, закривати банківські рахунки. Тому сьогодні і китайські майнери розглядають Канаду та Казахстан як альтернативний ринок, проте останній виграє за рахунок ціни за кіловат та фізичної близькості країни.