Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський обговорив військову допомогу із президентом Німеччини

Зеленський обговорив військову допомогу із президентом Німеччини

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський обговорив військову допомогу із президентом НімеччиниПрезидент України Володимир Зеленський поговорив зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром у форматі відеоконференції. Про це український лідер повідомив у Telegram.

За словами Зеленського, під час розмови вони зі Штайнмаєром обговорили ситуацію на фронті, необхідність нарощувати військову допомогу Україні, а також дипломатичний процес реалізації української формули світу.

Український президент подякував Німеччині за фінансову підтримку країни і зазначив, що Київ цінує ухвалені на початку року оборонні рішення Берліна.

17 січня стало відомо, що новим головою міністерства оборони Німеччини став глава МВС федеральної землі Нижня Саксонія та соратник канцлера ФРН Олафа Шольца з соціал-демократичної партії Борис Пісторіус. Його попередниця Крістіна Ламбрехт подала прохання про відставку 16 січня.

Як повідомляє видання Bloomberg, уряд Німеччини, можливо, дозволить постачання Україні важких танків Leopard на зустрічі в рамках формату Рамштайн, запланованої на 20 січня.