Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Прем'єр Нідерландів Рютте: рішення про початок переговорів може ухвалити лише Зеленський

Прем'єр Нідерландів Рютте: рішення про початок переговорів може ухвалити лише Зеленський

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Прем'єр Нідерландів Рютте: рішення про початок переговорів може ухвалити лише Зеленський Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав президента України Володимира Зеленського ухвалити рішення про початок мирних переговорів із Росією. Про це він заявив у ході виступу в американському аналітичному центрі "Атлантична рада" у Вашингтоні.

За словами політика, ухвалити це рішення може лише Зеленський разом з урядом та народом України. При цьому західні країни не можуть вплинути на нього щодо цього питання.

«Уявімо собі ситуацію. Я дзвоню американському президенту і кажу: "Привіт, Джо, це Марк, не будь такою складною людиною, почни переговори з канадцями, мексиканцями". Він би не прийняв це прохання», — сказав Рютте, вказавши, що ситуація із Зеленським аналогічна, і український лідер не погодиться на переговори з російським колегою Володимиром Путіним щодо поради західних лідерів.

Раніше прес-секретар президента України Сергій Никифоров заявив, що Київ готовий серйозно розглянути питання щодо поновлення переговорів з Росією за дотримання принципів міжнародного права. За його словами, це «базові, універсальні принципи» — повага до територіальної цілісності та суверенітету України, принцип верховенства права та «компенсація збитків».