Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Найвище керівництво МВС України загинуло під час аварії вертольота в Броварах

Найвище керівництво МВС України загинуло під час аварії вертольота в Броварах

Категорія: Головне, Події
Найвище керівництво МВС України загинуло під час аварії вертольота в БроварахГолова МВС України Денис Монастирський, а також його заступник Євген Єнін загинули під час катастрофи вертольота Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Київській області. Про це повідомили у прес-службі міністерства внутрішніх справ.

Крах транспорту стався під час польоту над містом Бровари, вертоліт впав на будинок дитячого садка. Разом із силовиками загинули ще 16 людей, включаючи трьох дітей. Постраждали як мінімум 22 особи, зокрема 10 неповнолітніх.

За словами очевидців, перед крахом вертоліт зробив кілька кіл над будівлею супермаркету, змінив курс до центру міста, почав різко знижуватися і зачепив дах.

Як пояснив радник загиблого міністра Антон Геращенко, відомство поки не має інформації про причини катастрофи.
 
Розглядаються версії як про помилку пілотування через негоду, так і про навмисне знищення гелікоптера.

"Чи була це диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємось", - заявив Антон Геращенко, радник голови МВС. 

Чиновник зазначив, що в районі аварії був густий туман та низька видимість.

Коментуючи деталі катастрофи, заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко пояснив, що керівництво МВС, яке знаходилося на борту, прямувало в одну з гарячих точок. З ними на борту було ще семеро людей, всі вони також померли.

«Звичайно, мета — у справах, в одну з гарячих точок, можна сказати, які є в нашій країні, де проходять бойові дії, туди вирушав міністр внутрішніх справ», — підкреслив чиновник.

Конкретний пункт призначення Монастирського та Єніна представник президента називати не став.