Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WP: голова ЦРУ Бернс минулого тижня зустрівся у Києві з президентом України Зеленським

WP: голова ЦРУ Бернс минулого тижня зустрівся у Києві з президентом України Зеленським

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WP: голова ЦРУ Бернс минулого тижня зустрівся у Києві з президентом України ЗеленськимДиректор ЦРУ США Вільям Бернс таємно відвідав Київ наприкінці минулого тижня, щоби зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Зустріч проходила на тлі побоювання Києва про те, як довго Вашингтон зможе надавати підтримку, наголошується у матеріалі.
 
Як стало відомо виданню, під час бесіди голова ЦРУ розповів українському лідеру «про свої припущення щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці».

Крім того, Бернс та Зеленський обговорили питання про те, як довго Україна може розраховувати на військову допомогу Заходу. За словами джерел WP, американський чиновник визнав, що «якоїсь миті допомогу буде отримати важче».
 
Водночас, співрозмовники газети зазначили, що за підсумками зустрічі у Зеленського та його помічників залишилося враження, що підтримка України з боку США залишиться сильною, а ухваленого Конгресом фінансування у розмірі 45 мільярдів доларів вистачить щонайменше до липня.

Факт зустрічі також підтвердило джерело Reuters.

22 грудня сенатори Конгресу США схвалили проект федерального бюджету на 2023 фінансовий рік. Згідно з документом, 45 мільярдів доларів виділять на потреби, які стосуються допомоги Україні та союзникам Вашингтона щодо НАТО.