Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ердоган провів телефонну розмову із Зеленським

Ердоган провів телефонну розмову із Зеленським

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ердоган провів телефонну розмову із Зеленським Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським та заявив про готовність бути посередником у встановленні миру між Росією та Україною. Про це повідомляє канцелярія турецького лідера.

Під час бесіди політики також обговорили гуманітарну допомогу, енергетичну підтримку української сторони та зернову угоду.
 
Під час розмови Ердоган звернув увагу на організацію роботи з обміну полоненими. Додатково турецький лідер зазначив, що Анкара може зробити дипломатичний внесок у прискорення процесу, що проводиться на Запорізькій атомній електростанції.

Раніше президенти Росії та Туреччини Володимир Путін та Реджеп Тайіп Ердоган обговорили ситуацію навколо України, зокрема обмін полоненими солдатами.
 
«З ініціативи турецької сторони та з урахуванням недавніх контактів в Анкарі уповноважених Росії та України з прав людини порушать питання про обмін полоненими, насамперед пораненими», — йдеться у заяві.

Туреччина також виступила за відкриття гуманітарного коридору в Україні та висловила готовність лікувати військових, які постраждали під час конфлікту.