Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Ілон Маск застеріг Україну від наступу на Крим

Ілон Маск застеріг Україну від наступу на Крим

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Ілон Маск застеріг Україну від наступу на КримЗасновник Tesla, SpaceX та глава Twitter Ілон Маск попередив Україну про серйозні наслідки при спробі захопити Крим. Своєю думкою він поділився у Twitter.

За словами підприємця, подібні дії з боку Збройних сил України (ЗСУ) призведуть до ескалації конфлікту, яка торкнеться всього світу.

«Я налаштований проукраїнсько, але безжальна ескалація дуже ризикована для України та світу», — написав Маск, коментуючи новину про наміри Вашингтона допомогти Києву «націлитись на Крим».

Напередодні газета The New York Times (NYT) повідомила, що адміністрація президента США Джо Байдена починає визнавати, що Києву можуть знадобитися додаткові сили для удару по Криму. Зокрема, розглядається допомога Україні в атаці на півострів із використанням РСЗВ HIMARS та БМП Bradley.

Раніше Маск порівняв можливу втрату Криму Росією з відмовою США від Гаваїв та Перл-Харбора.
 
«Подобається це комусь чи ні, але Крим сприймається Росією як невід'ємна частина. Крим також має вирішальне значення для національної безпеки Росії, оскільки це її південна військово-морська база», - зазначив мільярдер.