Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Міноборони України перевірять за купівлю харчування для ЗСУ за завищеними цінами

Міноборони України перевірять за купівлю харчування для ЗСУ за завищеними цінами

Категорія: Головне, Політика
Міноборони України перевірять за купівлю харчування для ЗСУ за завищеними цінами Державна аудиторська служба України проведе перевірку Міноборони за придбання продуктів харчування для Збройних сил України (ЗСУ) за завищеними цінами. Про це у Facebook повідомила заступник голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла.

«Щодо закупівель у Міністерства оборони України: такі націнки не тільки щодо харчування (…) Державна аудиторська служба України проводить перевірку Міноборони, також працюють правоохоронні органи, за результатами очікуємо на резонансні висновки», — заявила чиновниця і додала, що такі корупційні ризики не можна залишати без уваги.

Раніше українське видання «Дзеркало тижня» повідомило, що Міноборони розкрадає бюджет, виділений на постачання тилових частин ЗСУ провізією. Джерело у військовому відомстві передав журналістам договір про надання послуг з організації харчування у військових частинах, укладений із компанією «Актив Компані».
 
Йдеться про підрозділи, розташовані далеко від лінії зіткнення, в таких регіонах як Полтавська, Київська, Черкаська, Житомирська області. Сума договору становила 371 мільйон доларів.

Журналісти з'ясували, що вказані у документі ціни на продукти сильно завищені порівняно з цінами у роздрібних магазинах, не кажучи вже про оптові закупівлі. Автори публікації висловили впевненість, що міністерство уклало контракт із компанією-прокладкою, щоб наживатися на постачанні продовольства.