Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США закликали передати Києву балістичні ракети для ударів по Криму

У США закликали передати Києву балістичні ракети для ударів по Криму

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США закликали передати Києву балістичні ракети для ударів по КримуСША необхідно відправити в Україну оперативно-тактичні балістичні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Таку думку в ефірі ABC Mews висловив голова комітету міжнародних відносин палати представників американського конгресу Майкл Маккол (республіканець від штату Техас).
 
За його словами, ці ракети необхідні Збройним силам України (ЗСУ) для ударів по Криму, оскільки з території півострова здійснюються запуски безпілотників.

Раніше Маккол спільно з головою комітету у справах збройних сил конгресу Майком Роджерсом закликали адміністрацію президента країни Джо Байдена та американських союзників "негайно відправити Україні критично важливі озброєння, необхідні для перемоги над Росією".
 
На думку законодавців, рішення Вашингтона та союзників зараз нагадують «слабку політику» 2021 року, таку як відмова від санкцій щодо «Північного потоку-2» або від надання американських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Stinger Україні до початку війни в Україні.