Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Zeit заявила про суперечки у бундестазі через нерішучість Шольца щодо постачання танків Києву

Zeit заявила про суперечки у бундестазі через нерішучість Шольца щодо постачання танків Києву

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Zeit заявила про суперечки у бундестазі через нерішучість Шольца щодо постачання танків Києву У керівництві Німеччини не можуть дійти єдиної думки щодо постачання танків Україні. Про це пише Zeit.

За даними видання, обговорення військової допомоги викликали скандал, оскільки багато депутатів вимагають певності від канцлера ФРН Олафа Шольца. «Якщо ви не хочете постачати [танки] Leopard 2 українській армії, то ви повинні пояснити чому», — висловилася голова оборонного комітету бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Голові оборонного комітету відповів голова фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Рольф Мютценіх, який заявив, що у питанні постачання важкого озброєння необхідно керуватися насамперед розсудливістю, а подібні заяви можуть лише підштовхнути до ескалації.

Раніше прибалтійські республіки закликали Німеччину розпочати постачання танків Україні. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс наголосив, що постачання бойової техніки покликане «зупинити російську агресію», а також допомогти Україні відновити мир у Європі.