Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Тема постачання літаків зрушила з мертвої точки - глава МЗС України

Тема постачання літаків зрушила з мертвої точки - глава МЗС України

Категорія: Головне, Політика
Тема постачання літаків зрушила з мертвої точки - глава МЗС УкраїниМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, заявивши в понеділок в ефірі телемарафону українських каналів, що переговори про постачання в Україну танків Leopard знаходяться на завершальній стадії, водночас сказав, що і тема постачання бойових літаків Україні зрушила з мертвої точки.

"Зрушила. І якщо вона рухатиметься зі швидкістю, сподіватимемося, того ж літака, то ми швидко прийдемо до результату" - цитує Кулебу агентство Укрінформ.

"У нас залишилося три великі питання: одне, я вважаю, майже вирішене - це танки, а дві опції, які ще не відкриті - це далекобійні ракети та бойові літаки. Але вже можна бачити в інформаційному просторі, як з'являються перші повідомлення, що хтось Десь обговорює тему літаків. Раніше такого не було, а зараз це вже реальність", - продовжив Кулеба.

Про те, що українські пілоти навчатимуться літати на американських F-16, у США було оголошено ще минулого літа. Однак про передачу Україні літаків західних моделей предметної розмови у публічному просторі наразі не було.