Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Названо причину аварії вертольота з головою МВС України

Названо причину аварії вертольота з головою МВС України

Категорія: Головне, Політика
Названо причину аварії вертольота з головою МВС України Причиною аварії вертольота з головою МВС України Денисом Монастирським у Броварах стала помилка пілота. Про таку версію повідомили в поліції.

За попередніми даними експертизи, пілот вертольота летів надто низько в умовах обмеженої видимості через сильний туман і надто пізно помітив висотний будинок, на якому не працювали червоні ліхтарі через загальне відключення електрики в місті.

Джерело видання додало, що маршрут через Бровари було обрано через побоювання ракетних ударів, крім того, працювало радіоелектронне придушення, що впливало на навігацію.
 
«У критичний момент, вже дуже близько, пілот побачив будинок, але в нього вже не було варіантів запобігти катастрофі. Він різко взяв крен і вертоліт впав на найближчий дитсадок», — пише «Країна».

Вертоліт із керівництвом МВС України зазнав катастрофи у Броварах вранці 18 січня. Повітряне судно звалилося поруч із дитячим садком та житловими будинками. Після цього у будівлі дитячого садка сталася пожежа. Внаслідок цього загинули 14 людей, у тому числі одна дитина на землі, та міністр внутрішніх справ країни Денис Монастирський.