Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Хакери почали розсилати віруси через програму OneNote

Хакери почали розсилати віруси через програму OneNote

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Хакери почали розсилати віруси через програму OneNote Хакери винайшли спосіб розповсюдження шкідливих програм через Microsoft OneNote. Про це повідомляє видання BleepingComputer.

За словами фахівців медіа, серед користувачів Windows почастішали у разі атак із застосуванням нового способу, заснованого на додатку OneNote від Microsoft. Як виявилося, зловмисники відправляють жертві листи, які включають модифікований файл OneNote — програми для складання нотаток. Після його запуску на комп'ютер відбувається віддалена установка шахрайських програм.

Автори зазначили, що для привернення уваги у розсилці чи листі може міститися інформація, що його одержувачу виставлено рахунок, надіслано посилку, надіслано важливу інформацію щодо роботи. Для запуску сценарію жертва має відкрити файл OneNote і двічі клацнути по документу.

Як правило, при відкритті подібних документів, надісланих поштою, спрацьовує захисний механізм. У цьому випадку з'являється повідомлення, що файл може зашкодити операційній системі. Однак багато користувачів ігнорують повідомлення.
 
"Найкращий спосіб захистити себе від шкідливих вкладень - просто не відкривати файли від незнайомих людей", - зауважили фахівці.