Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ДБР: чиновник із Сумської області привласнив майно на 734 тисячі доларів

ДБР: чиновник із Сумської області привласнив майно на 734 тисячі доларів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Кримінал
ДБР: чиновник із Сумської області привласнив майно на 734 тисячі доларів Голова однієї з районних військових адміністрацій (РВА) Сумської області надав майно підприємств на 734 тисячі доларів під виглядом націоналізації російських активів. Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР) України у Telegram.

«За матеріалами ДБР повідомлено про підозру голові однієї із районних військових адміністрацій Сумської області. Чиновник під виглядом націоналізації привласнив майно українських підприємств», - йдеться у повідомленні.
 
Відомство уточнило, що він вилучав залізничний потяг, який прибув з Росії в Україну до початку спеціальної військової операції.

Згідно з інформацією ГБР, поїзд перевозив вантаж, що належить компаніям республіки, у тому числі дизельне паливо. Чиновник, користуючись військовим становищем та посадою, вилучив усе майно. В результаті компанії України втратили понад 27 мільйонів гривень (близько 734 тисячі доларів). Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі, додали у ДБР.

Раніше за підозрою у розкраданні бюджетних коштів було затримано заступника міністра інфраструктури, громад та територій України Василя Лозинського. Крім того, ГБР розкрило схему масштабного крадіжки продуктів харчування для української армії. Як повідомлялося, приватна компанія завищувала кількість продуктів, що поставляються в документах, перепродуючи залишок через посередників.