Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Історичний центр Одеси внесли до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Історичний центр Одеси внесли до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Категорія: Політика, Суспільство
Історичний центр Одеси внесли до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Історичний центр Одеси внесли до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляється на сторінці міжнародної організації у Twitter.

Відповідно до заяви ЮНЕСКО, відповідне рішення «визнає визначну універсальну цінність об'єкта та обов'язок всього людства захищати його».
 
Крім того, новий статус історичного центру Одеси дає українській владі можливість запросити «посилену технічну та фінансову міжнародну допомогу» для забезпечення його захисту та відновлення у разі заподіяння йому збитків.

Раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, мер Одеси Геннадій Труханов та постійний представник республіки при ЮНЕСКО Вадим Омельченко звернулися до організації з проханням включити історичний центр Одеси до списку всесвітньої спадщини без проросійських наративів.
 
Чиновники нарікали на «політизацію досьє», до якого включили інформацію про заснування міста російською імператрицею Катериною II, якої не було у початковій версії документа, поданого українською владою у жовтні 2022 року.