Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США оголосили ПВК «Вагнер» транснаціональною кримінальною організацією

США оголосили ПВК «Вагнер» транснаціональною кримінальною організацією

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США оголосили ПВК «Вагнер» транснаціональною кримінальною організацієюМінфін США оголосив приватну військову компанію (ПВК) "Вагнер" транснаціональною кримінальною організацією. Про це повідомляється у заяві на сайті американського відомства.

«Сьогоднішні розширені санкції щодо [ПВК] "Вагнер", а також нові санкції щодо їхніх партнерів та інших компаній, що підтримують російський військовий комплекс, ще більше перешкоджатимуть здібності [президента Росії Володимира] Путіна озброювати та оснащувати свою військову машину», — сказано у повідомленні Мінфіну США.

Влада США звинувачує організацію не лише в участі у російській спецоперації в Україні, а й у причетності до злочинів в інших державах світу, зокрема, в Центральноафриканській Республіці та в Малі.

Також під американські рестрикції потрапили російська компанія Terra Tech та китайська Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co. LTD, які нібито надавали ПВК «Вагнер» супутникові фотографії.

Раніше повідомлялося, що Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) «вживає додаткових заходів, спрямованих на ослаблення здатності Російської Федерації вести війну проти України». Під нові рестрикції потрапили шість фізичних та 12 юридичних осіб.