Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Японія розширила санкції проти Росії

Японія розширила санкції проти Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Японія розширила санкції проти Росії Уряд Японії розширює санкції проти Росії через ситуацію навколо України та в рамках нового пакету рестрикцій запроваджує з 3 лютого заборону на експорт радіоактивних матеріалів, вакцин та медичних виробів, а також роботів. Про це повідомляється на сайті японського МЗС.

Під заборону потрапляють обладнання для атомних об'єктів, розвідки нафти та природного газу, різні хімічні речовини, зокрема сльозогінний газ та порошок для зняття відбитків пальців, а також обладнання для виявлення вибухівки, портативні генератори, лазерні зварювальні апарати. Загалом у новому списку понад 80 найменувань.

Експортні обмеження
Як заявили в японському МЗС, Токіо з 27 січня вводить заборону на експорт щодо 49 російських компаній та організацій. До переліку включено Тульські збройові заводи, Державний науково-дослідний інститут авіаційних систем, авіаремонтні заводи, Московський авіаційний інститут, Льотно-дослідний інститут імені Громова, Московське машинобудівне підприємство імені Чернишова, АТ «Авіагрегат», ЦАГІ, ЗАТ «Турборус» та інші підприємства.

Токіо також запроваджує санкції проти російської корпорації «Іркут» та ПАТ «КАМАЗ».

Персональні санкції
Окремо на тлі курсу на збереження тиску на Росію та підтримки України японський кабмін вирішив запровадити персональні санкції, що включають заморожування активів у разі їх наявності проти 36 осіб та трьох організацій з Росії.

До списку санкцій включено першого віце-прем'єра уряду Росії Андрія Білоусова, віце-прем'єра Дмитра Чернишенка, голову Мін'юсту Костянтина Чуйченка, заступника голови Міноборони Михайла Мізинцева, голову Центрвиборчкому (ЦВК) Росії Еллу Памфілову, заступника голови ЦВК Миколу Булаєва і члена ЦВК Миколу Леві.

До цього ж переліку увійшли уповноважений за президента Росії з прав дитини Марія Львова-Бєлова, філософ Олександр Дугін, генеральний директор ПАТ «Камаз» Сергій Когонін, член Громадської палати РФ Олександр Малькевич та інші.