Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Кого росіяни хотіли поставити при владі, якби захопили Україну

Кого росіяни хотіли поставити при владі, якби захопили Україну

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика

Росіяни думали, що за лічені дні захоплять владу в Києві та поставлять керувати країною Віктора Януковича.  Кремль планував назвати його "єдиним легітимним".  З собою захисник страусів мав пригнати натовп злодіїв із стажем.  Але насправді завдання втікача було лише відведення очей.  Провідні ролі посіли інші люди.  Центральною фігурою став би Віктор Медведчук.  Він роками плів кремлівське павутиння в Україні, лобіюючи інтереси Москви.  На той момент проти кума Путіна вже було порушено кілька кримінальних проваджень і кремлівський маріонеток мріяв за це помститися.  Але це в нього невийшло.  У квітні Медведчука затримала СБУ.  А вже у вересні минулого року прокремлівського зрадника обміняли на 200 українських полонених.

 

 У системі російських ставлеників стоїть особняком і податківець часів Януковича Олег Низенко.  Він керував київською податковою з 2008 по 2011 роки.  Саме його планували реабілітувати та поставити головою Державної податкової служби.  

 

 Але згадаємо, де він був усі ці 8 років.  Одразу після Революції Гідності Низенко втік до Іспанії.  2017 року в його українському маєтку провели обшуки.  Там вилучили один мільйон доларів та 250 тисяч євро.  А ще – 15 раритетних картин, 5 ікон та два кілограми золота.  Коли росіяни розпочали наступ, Олег Низенко приготувався їхати до Києва.  Йому відвели важливу роль – збирати гроші на сім'ю.  Ці ресурси мали піти на цементування влади, зокрема фінансову підтримку силовиків.

 

 До речі, весь силовий блок – представляли саме росіяни.  Саме тому у перші дні масштабного наступу під Чорнобилем були сотні вбитих СОБРОВЦІВ.  Але все пішло не так, як передбачалося.  Про всі ці факти вже знає слідство в Іспанії.  І за Олегом Низенком обов'язково прийдуть.  Наступний зрадник також легендарний персонаж.  Це – колишній голова МВС Віталій Захарченко (багато хто памятає його).  Він тікав з України у 2014 році разом із почетом Януковича.  З того часу жив у Росії, перебуваючи під повним контролем ФСБ.  Сам Захарченко серед тих, хто особисто не хотів повертатись до України, але йому не залишили вибору.  Російські спецслужби тримали його на гачку протягом восьми років саме для цього моменту – прикрити російську агентуру собою.  Захарченка обрали для цієї місії.  Росіяни хотіли обставити історію, мовляв, ось усе повернулося, як було 2014 року.  Але цим планам не судилося здійснитися.