Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » «УП»: екс-главу Міненерго України Насаліка запідозрили у підписанні збиткових угод

«УП»: екс-главу Міненерго України Насаліка запідозрили у підписанні збиткових угод

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
«УП»: екс-главу Міненерго України Насаліка запідозрили у підписанні збиткових угодЕкс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика запідозрили у підписанні збиткових угод. Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

"Насаліка підозрюють у підписанні збиткових для держави угод на користь пов'язаних з олігархом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 мільярда гривень", - пише "УП". Уточнюється, що підозру колишньому голові відомства повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР) України.

У липні 2019 року Насалик став підозрюваним у справі щодо незаконного декларування доходів. Як повідомлялося, чиновник "забув" заявити у своїй декларації 1,25 мільйона доларів. Колишній міністр пов'язав звинувачення на свою адресу із позачерговими парламентськими виборами, у яких він брав участь.

1 лютого український нардеп Олексій Гончаренко заявив, що влада звільнить усе керівництво державної митної служби через випадки корупції у відомстві. Також повідомлялося про обшуки у Київській податковій інспекції через фінансові махінації, пов'язані з незаконним отриманням відшкодування ПДВ з держбюджету у розмірі понад 30 мільярдів гривень.