Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський заявив про намагання влади Грузії вбити Саакашвілі

Зеленський заявив про намагання влади Грузії вбити Саакашвілі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський заявив про намагання влади Грузії вбити Саакашвілі Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада Грузії намагається і хоче вбити екс-президента країни Михайла Саакашвілі, який відбуває тюремний термін. Свою думку український лідер висловив у середу, 1 лютого, на прес-конференції з президентом Австрії Олександром ван дер Белленом, передає «Укрінформ».

Наголошується, що під час зустрічі в Києві політики обговорили стан Саакашвілі, який знято на фотографіях. Зеленський продемонстрував знімок і підкреслив, що це є «публічною тортурою громадянина України».

Зеленський додав, що не обговорює питання про арешт колишнього президента Грузії, а також наслідки для політики та демократії в цій країні.
 
«Я говорю про арешт громадянина України Михайла Саакашвілі, якого публічно катують щодня. Я думаю, що їхня мета – його вбити», – пояснив він.

За словами Зеленського, Саакашвілі було отруєно і зараз його повільно вбивають.

Раніше лікарі поставили екс-президенту Грузії близько 20 різних діагнозів. Список захворювань Саакашвілі прихований від громадськості, але відомо, що має нейропсихічні та гастроентерологічні проблеми. З іншого боку, медичні аналізи показали наявність у організмі політика важких металів.

Зеленський закликав відпустити Саакашвілі на лікування за кордон і назвав його ув'язнення «знущанням, яке не йде Грузії».