Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЕП: Мінфін заявив, що Україні щомісяця потрібно $3 млрд зовнішньої фінансової допомоги

ЕП: Мінфін заявив, що Україні щомісяця потрібно $3 млрд зовнішньої фінансової допомоги

Категорія: Головне, Економіка
ЕП: Мінфін заявив, що Україні щомісяця потрібно $3 млрд зовнішньої фінансової допомогиУкраїна потребує постійної фінансової допомоги від зовнішніх джерел, щомісячні потреби країни становлять близько трьох мільярдів євро. Про це пише видання «Економічна правда».

За словами заступника міністра фінансів України Ольги Зикової, потреба країни у міжнародному спонсоруванні залишається відчутною, незважаючи на заходи щодо зниження дефіциту бюджету.

Вона зазначила, що уряд отримав підтвердження від США та ЄС про виділення Києву цього року 30 мільярдів доларів. Проте, за словами вона, не вистачає ще близько 10 мільярдів доларів, які Україна розраховує отримати «від інших країн та міжнародних фінансових організацій, зокрема МВФ».

Раніше Кабмін України сподівався отримати від країн Заходу ще 10 мільярдів доларів. Голова комітету з питань бюджету Верховної Ради Роксолана Підласа наголосила, що дефіцит бюджету України у 2023 році становить 38 мільярдів доларів.
 
Водночас влада країни «точково домовилася» про надання 10 мільярдів доларів від США та 18 мільярдів євро від Європейського союзу.