Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Екс-заступник голови Міноборони України ховав у дивані майже мільйон доларів

Екс-заступник голови Міноборони України ховав у дивані майже мільйон доларів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Екс-заступник голови Міноборони України ховав у дивані майже мільйон доларів Слідчі дістали з дивана екс-заступника міністра Міноборони України Олександра Миронюка майже мільйон доларів. Відео обшуку, яке відбувалося у серпні 2022 року, опублікувало видання «Українська правда».
 

За словами джерела УП, на відео відображено момент вилучення грошей під час слідчих дій. На кадрах чоловік, ймовірно, слідчий, дістає з ніші біля дивана пачки грошей і кладе їх у купу, що росте.


Як зазначають у виданні, у Миронюка знайшли 7 мільйонів 78 тисяч гривень, 400 100 доларів та 100 380 євро. Колишній чиновник надав суду документ, що знайдені гроші він позичив у 86-річної мешканки Харкова.

 

Миронюк є підозрюваним у справі про шахрайство на закупівлі у Міноборони України — до свого звільнення 2021 року він займався відповідним департаментом міністерства.

 

1 лютого стало відомо, що Служба безпеки України (СБУ) провела обшуки у ряду високопоставлених українських військових чиновників, які можуть бути причетні до справи про закупівлю неякісних бронежилетів на 123 мільйони гривень.