Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Країни ЄС погодили стелю цін на нафтопродукти з Росії

Країни ЄС погодили стелю цін на нафтопродукти з Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Країни ЄС погодили стелю цін на нафтопродукти з Росії Країни Євросоюзу (ЄС) досягли домовленості щодо запровадження стелі цін на російські нафтопродукти, пише Reuters.

Уточнюється, що стеля буде встановлена на рівні 100 доларів за барель тих, хто торгується з премією, і 45 доларів за барель — зі знижкою.

Санкції країн Заходу проти російської нафти набули чинності 5 грудня. ЄС більше не приймає нафту з Росії, що перевозиться морем. Крім того, країни G7, Австралія та ЄС запровадили обмеження цін на таку нафту на рівні 60 доларів за барель, допустивши коригування граничної вартості.

Раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вживають заходів, щоб заходити на ризики, пов'язані з ембарго країн Євросоюзу на російські нафтопродукти.

З 1 лютого в Росії набув чинності указ, згідно з яким російським компаніям забороняється постачати нафту та нафтопродукти іноземним покупцям, якщо в контрактах «прямо чи опосередковано передбачається використання механізму фіксації граничної ціни».