Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай заявив про шкоду стабілізації відносин із США через інцидент з аеростатом

Китай заявив про шкоду стабілізації відносин із США через інцидент з аеростатом

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китай заявив про шкоду стабілізації відносин із США через інцидент з аеростатомЗаступник міністра закордонних справ КНР Се Фен розповів, що інцидент зі знищенням США китайського аеростату завдав шкоди стабілізації відносин між двома країнами.

«Дії США мали серйозний вплив і завдали шкоди зусиллям обох сторін у процесі стабілізації китайсько-американських відносин після зустрічі (лідерів двох країн) на Балі», — заявив представник МЗС Китаю.

Він зазначив, що Пекін висловлює протест Вашингтону через його дії і закликає не робити кроків, які провокують напруженість між державами. За його словами, Китай уважно стежить за розвитком ситуації і має намір продовжувати захищати свої інтереси та гідність.

Про появу китайського розвідувального апарату над північною частиною США повідомлялося у п'ятницю, 3 лютого. Після того, як кулю збили, Міноборони США опублікувало офіційний коментар глави Пентагону Ллойда Остіна, який заявив про знищення об'єкту за наказом президента США Джо Байдена.

Американський сенатор-республіканець Марко Рубіо, у свою чергу, розповів, для чого Китай направив аеростат у повітряний простір США. Він вважає, що в Пекіні «напевно знали, що роблять» і має намір подати сигнал про слабкість Вашингтона.