Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вентилі до кисневих балонів — як обрати?

Вентилі до кисневих балонів — як обрати?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT

 

Вентилі до кисневих балонів — як обрати? Основне призначення вентилів для кисневих балонів — ефективне використання газових установок із можливістю регулювання подачі газу за вимоги споживача. Саме запірна деталь виступає слабкою ланкою в експлуатації газомісткого обладнання та є причиною виникнення пожежонебезпечних ситуацій. Використання якісних вентилів допоможе запобігти виникненню даної ситуації.


Вентилі для кисневого балона встановлюються на газові установки будь-якого типу, розміру, можуть включати різні різблення для гнучкої інсталяції. Використання якісних матеріалів та проходження сертифікаційних випробувань виступає гарантією для споживачів. Підбір деталей варто виконувати кваліфікаційними кадрами та отримати перед придбанням консультацію декількох спеціалістів. Профільна оцінка надасть змогу обрати вентилі в залежності від специфіки балонів та заплановано терміну їх експлуатації.

 

Комплектуючі до кисневих балонів розробляються відповідно до стандартів ЄС 99/36 та вимог EN 849. Деталі, доступні у продажу, мають відповідати ключовим вимогам, включаючи: покращені засоби герметизації, проходження понад 10 тисяч циклів використання, напилення для забезпечення кращої міцності. Вентилі мають пройти необхідні сертифікаційні випробування. Рекомендація — перед придбанням товарів варто уточнити у продавця про наявність гарантійного обслуговування та перевірити очно комплектуючі до кисневих балонів на справність. Деталь не має заїдати  та пропускати газ у замкненому стані.

 

Більшість вентилів до кисневих балонів комплектуються спеціальними заглушками та додаткові клапани. Більшість країн Євросоюзу вже на законодавчому рівні не дозволяють споживачам користуватись установками без наявних запобіжників. Як результат — спостерігається різке зниження випадків травматизації та нещасних випадків серед громадян ЄС. Додатково проводиться регулярна перевірка справності газових установок. Висновок компетентних органів є основною причиною для безпечної експлуатації кисневих балонів. Споживачам рекомендується запобігати пожежонебезпечних ситуацій із кисневими балонами та запобігати ситуаціям по їх умисному пошкодженні. 

 

Особлива увага має бути спрямована на транспортування газових балонів. Згідно з чинним законодавством, перевезення установок виконується в горизонтальному положенні на ресорному транспорті. Між декількома балонами обов’язково йде спеціальна прокладка чи долучаються дерев’яні бруски. Водії, котрі перевозять балони, повинні пройти інструктаж, дотримуватись правил дорожнього руху та при зупинці позначати місце спеціальним знаком або червоним ліхтарем.