Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Spiegel: федеральна рада безпеки ФРН схвалила передачу Києву 178 танків Leopard 1

Spiegel: федеральна рада безпеки ФРН схвалила передачу Києву 178 танків Leopard 1

Категорія: Головне, Політика
Spiegel: федеральна рада безпеки ФРН схвалила передачу Києву 178 танків Leopard 1 Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання 178 танків Leopard 1 Україні, повідомляє Spiegel.

Наголошується, що ФРН направить набагато більше військової техніки з промислових запасів, ніж було оголошено раніше. Частину танків німецька влада відправить влітку, тоді як основну частину передадуть лише наступного року.

Гендиректор німецького виробника зброї Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що цього року Київ отримає 20-25 танків Leopard 1. «Інші 88 танків [Leopard 1], які ми маємо, будуть поставлені наступного року», — сказав він.

Передача танків Leopard 2

25 січня офіційний представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт повідомив, що Німеччина погоджується відправити в Україну танки Leopard 2, при цьому вона також схвалить їхній реекспорт із країн-партнерів по НАТО.

7 лютого Міністерство оборони ФРН заявило, що танки Leopard 2 прибудуть із Німеччини в Україну наприкінці березня 2023 року.

Цього ж дня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Військовослужбовці ЗСУ розпочали навчання управлінням танками Leopard 2 у Європі. При цьому він не став уточнювати, в якій західній країні відбувається навчання.

Однак міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що через брак часу німецька армія не матиме можливості повністю і належним чином навчити танкістів Збройних сил України для роботи на Leopard 2.