Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » NYT: військовий аналітик Кофман закликав Україну до глухої оборони замість наступу проти РФ

NYT: військовий аналітик Кофман закликав Україну до глухої оборони замість наступу проти РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
NYT: військовий аналітик Кофман закликав Україну до глухої оборони замість наступу проти РФ Військовий аналітик та директор програми російських досліджень у Центрі військово-морського аналізу (CNA) Майкл Кофман закликав Збройні сили України (ЗСУ) перейти в глуху оборону замість наступу проти російської армії. Про це пише американська газета The New York Times.

Як зазначив експерт, сильна оборонна позиція ЗСУ послабить росіян, тоді як перехід у наступ, навпаки, може знекровити українську армію. Кофман припустив, що Київ, незважаючи на всі ризики, все ж таки спробує відсунути лінію фронту на схід через побоювання, що російська армія може надійно окопатися на Донбасі.

"Перевага залишається на боці України доти, доки вона продовжує отримувати зброю та іншу підтримку з боку Заходу", - написав Кофман на своїй сторінці у Twitter.
 
За його словами, обіцяну Заходом техніку не буде доставлено в Україну одномоментно, що може створити у командування ЗСУ ілюзію нескінченних технічних резервів і почасти хибну впевненість в успіху контрнаступу.

Раніше президент США Джо Байден у щорічному зверненні до Конгресу заявив, що Сполучені Штати єдині у питанні підтримки України та готові її продовжувати стільки, скільки потрібно.

До цього американський дослідницький центр RAND Сorporation представив доповідь "Як уникнути довгої війни: політика США та траєкторія російсько-українського конфлікту".