Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як відбувається лазерне різання металу

Як відбувається лазерне різання металу

Категорія: Позиція » Статті » Суспільство
Як відбувається лазерне різання металу Лазерна різка металу — одна із сучасних передових технологій металообробки, призначена для вирізання деталей різної складності відповідно до заданих параметрів. 
 

Технологія різання металу лазером


Лазерна різка металу передбачає вплив на поверхню металевого листа спрямованого пучка лазерного проміння. Інтенсивне нагрівання області різання запускає в структурі матеріалу один із таких процесів:


  1. Плавлення. За умови правильно вибраних інтенсивності впливу й температури лазерного променя плавлення здійснюється тільки в зоні впливу лазера, не зачіпаючи області, суміжні з лінією розрізу. Одночасно на поверхню металу подається стиснений газ, який видуває розплавлені фрагменти, унеможливлюючи утворення оплавлених зрізів. Результат — висока продуктивність, точність розкроювання та економічність.

  2. Горіння. Цей вид різання металу лазером застосовують тільки для чорних сплавів. Він передбачає вплив на поверхню металевого листа кисню, що забезпечує інтенсивний процес згоряння надлишків матеріалу. До переваг цієї методики можна віднести високу швидкість обробки й малу собівартість, а до недоліків — ризик обгоряння країв деталі внаслідок термічного впливу.

  3. Випаровування. Цю технологію зазвичай застосовують під час роботи з деталями невеликої товщини. Імпульсна дія лазерного променя дає змогу впливати на лінію розрізу, унеможливлюючи руйнування сусідніх ділянок матеріалу. Температура лінії розкрою може сягати 2500 °С, що потребує застосування обладнання високої потужності й зумовлює значні енергетичні витрати. Порівняно висока собівартість методу випаровування суттєво обмежує сферу його застосування.

Усі види лазерного різання металу в компанії Gruar виконуються на високоточному обладнанні, яке дає змогу досягати незмінно високої якості готових деталей та елементів конструкцій.


Застосування лазерного різання металу

Як відбувається лазерне різання металуЦя передова технологія — оптимальний спосіб для виготовлення невеликих партій будь-якої продукції. Якщо говорити про конкретні метали, то найчастіше її використовують для різання неіржавної сталі, титану, алюмінію, латуні, бронзи. Деякі з цих матеріалів (наприклад, неіржавна сталь та алюміній) мають високу відбивальну здатність, і це накладає деякі обмеження: товщина листів не має перевищувати 6 мм, а як інертний газ краще використовувати азот.


Компанія Gruar надає послуги комплексної сучасної металообробки. Спеціалісти мають багаторічний досвід роботи з металом, тому гарантують якісне виконання замовлень будь-яких складності й обсягу.