Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Єврокомісія анонсувала експортні санкції проти Росії на мільярди євро

Єврокомісія анонсувала експортні санкції проти Росії на мільярди євро

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Єврокомісія анонсувала експортні санкції проти Росії на мільярди євроУ рамках десятого пакету санкцій Єврокомісія запропонує країнам ЄС запровадити додаткові експортні санкції проти Росії обсягом понад 10 мільярдів євро. Такий захід анонсувала голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє Reuters.

Голова комісії вже заявляла про це на саміті ЄС – Україна на початку лютого. Тоді вона уточнила, що черговий пакет санкцій включить нові обмеження на постачання до Росії технологій, які можуть бути використані у військових цілях.

2 лютого глава Єврокомісії розповіла, що ЄС планує запровадити нові санкції проти Росії до 24 лютого — річниці початку спецоперації в Україні. За її словами, обмеження, що вже діють щодо Москви, «роз'їдають» російську економіку.

Раніше глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що прибуток Росії від продажу енергоресурсів через санкції може скоротитися на 300 мільйонів євро на день. При цьому він нагадав, що російська нафта продається з дисконтом у 40 доларів (майже вдвічі дешевше) щодо Brent.