Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай збільшив закупівлі російської нафти

Китай збільшив закупівлі російської нафти

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китай збільшив закупівлі російської нафти Китай наростив закупівлі нафти з Росії, повідомив Bloomberg з посиланням на дані компанії Energy Aspects.

У КНР йдуть як мінімум три супертанкери з російською нафтою марки Urals, куплену державними нафтогазовими компаніями PetroChina Co. та CNOOC. Sinopec. На думку аналітиків, вони можуть збільшити закупівлю Urals протягом найближчих місяців.
 
За даними Energy Aspects, китайський уряд готовий дозволити більшій кількості великих компаній закуповувати російську нафту.

Щоденний імпорт нафти Китаєм із Росії може зрости на 500 000 барелів цього року, приблизно до 2,2 мільйона барелів або навіть до 2,5 мільйона, прогнозують експерти.

Росія посіла друге місце з експорту нафти до Китаю в 2022 році, поставивши 86,25 мільйона тонн сировини (1,72 мільйона барелів на добу). На першому місці опинилася Саудівська Аравія. Головний конкурент Росії на цьому ринку поставив 87490000 тонн нафти в Китай. При цьому КНР купила на вісім відсотків більше за російську сировину порівняно з 2021 роком.