Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський в інтерв'ю Spiegel нарік, що Німеччину весь час треба вмовляти

Зеленський в інтерв'ю Spiegel нарік, що Німеччину весь час треба вмовляти

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський в інтерв'ю Spiegel нарік, що Німеччину весь час треба вмовляти Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Spiegel порівняв відносини Києва з Німеччиною із розгойдуванням на хвилях і нарік, що йому "постійно доводиться вмовляти" канцлера Олафа Шольца допомогти Україні в ім'я всієї Європи.
 
"Мені доводиться тиснути на нього, щоб він надав допомогу Україні, і постійно переконувати його в тому, що ця допомога потрібна не нам, а всім жителям Європи, - зізнався журналістам Зеленський, - Наші відносини з Німеччиною нагадують хвилі: то вгору, то вниз".

Зеленський сказав, що дуже вдячний Німеччині за постачання систем ППО IRIS-T, які вже врятували чимало життів, але наголосив, що суперечки навколо відправки Києву танків створили певні труднощі у відносинах між двома країнами.

Ще до ухвалення рішення про відправлення Києву танків Leopard Німеччина була найбільшим після США постачальником озброєнь в Україну, проте затягування рішень про відправку систем ППО IRIS-II та бронетранспортерів Marder викликало критику з боку низки її союзників на Німеччину.

Шольц, у свою чергу, жорстко розкритикував низку країн за гучні кампанії з приводу того, хто відправить більше зброї і чиї озброєння кращі. За його словами, такі рішення потребують узгодженості та конфіденційності.