Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський зустрівся з президентом Польщі та королем Бельгії

Зеленський зустрівся з президентом Польщі та королем Бельгії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський зустрівся з президентом Польщі та королем БельгіїУ Брюсселі пройшла аудієнція президента України Володимира Зеленського у короля Бельгії Філіпа I. Зеленський подякував королю, уряду Бельгії та всьому бельгійському народу за всебічну підтримку, яку надає Україні, і окремо - за допомогу українським громадянам, які через війну змушені були виїхати з дому.

Зеленський передав королеві фрагмент збитого в Україні російського літака Су-25. Українські пілоти написали на ньому "Разом переможемо".

Також Зеленський зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою – вже зовсім близько до українського кордону, у польському місті Жешув. Зеленський розповів польському президентові про свої візити до Лондона, Парижа та Брюсселя.
 
Президенти обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, ситуацію на фронті та безпеку у Східній Європі. Їхня розмова в ніч на п'ятницю тривала дві години.

Останніми днями Зеленський здійснив другу закордонну поїздку з початку війни. Він відвідав Лондон, Париж та взяв участь у саміті ЄС у Брюсселі.